Palveluita työnhakijalle
Tarjoamme osaamisesi kehittämiseen koulutuksia ja valmennuksia, jotka tukevat työllistymistä. Saat meiltä apua myös ammatinvalintaan ja työkykyyn liittyvissä asioissa.
Osallistu koulutukseen tai valmennukseen
Järjestämme säännöllisesti erilaisia koulutuksia ja valmennuksia, jotka auttavat sinua työnhaussa.
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutus tarjoaa ammatillisia valmiuksiasi ja työllistymistäsi edistävää koulutusta. Se voi olla perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintotavoitteista, tutkinnon osia, jatko- tai täydennyskoulutusta, yrittäjyyskoulutusta tai kotoutumiskoulutusta.
Lisätietoa ja ohjeet työvoimakoulutukseen hakemiseen (työmarkkinatori.fi).
Katso haussa olevat työvoimakoulutukset (työmarkkinatori.fi).
RekryKoulutus
RekryKoulutus on nopea tapa hankkia työnantajan tarpeeseen sopiva osaaminen ja työllistyä työnantajalle heti koulutuksen päätteeksi. RekryKoulutuksissa yhdistyvät oppilaitoksessa suoritettavat teoriaopinnot ja käytännön työssä oppiminen.
Useimpiin koulutuksiin ei vaadita aiempaa kokemusta, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi uranvaihtajille ja vastavalmistuneille. Koulutuksen aikana voit saada työttömyysturvaa ja jatkaa samalla työnhakua.
Katso haussa olevat RekryKoulutukset (työmarkkinatori.fi).
Uravalmennus
Jos tarvitset apua ja tukea tulevaisuutesi suunnitteluun, sinun kannattaa osallistua uravalmennukseen, joka kestää yleensä 1–2 kuukautta. Uravalmennukset ovat ryhmävalmennuksia ja niitä järjestetään sekä verkko- että lähiopetuksena.
Työllisyyspalveluiden virkailija sopii kanssasi uravalmennukseen osallistumisesta, minkä jälkeen voit ilmoittautua sovittuun valmennukseen.
Lue lisää uravalmennuksesta (työmarkkinatori.fi).
Katso haussa olevat uravalmennukset tapahtumakalenterista (työmarkkinatori.fi).
Työhönvalmennus
Jos kaipaat henkilökohtaista ohjausta työnhakusi tueksi, saat apua työhönvalmennuksesta. Työhönvalmentajan ohjauksella löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla.
Työllisyyspalveluiden virkailija sopii kanssasi työhönvalmennukseen osallistumisesta ja varaa sinulle ajan työhönvalmentajalle. Tämän jälkeen voit sopia itse jatkotapaamiset yhdessä työhönvalmentajan kanssa.
Apua ammatinvalintaan
Työkokeilu on mahdollisuus, joka kannattaa muistaa esimerkiksi silloin, jos olet valmistunut ammattiin, mutta sinulla ei ole vielä alan kokemusta. Työkokeilun avulla pystyt näyttämään osaamistasi työnantajalle ja voit saada sitä kautta työpaikan.
Työkokeilussa voit myös tutustua johonkin uuteen ammattiin tai alaan, jos vasta mietit koulutukseen hakeutumista.
Kysy palkkatuen mahdollisuudesta
Jos työttömyytesi pitkittyy, sinulla on mahdollisuus palkkatukeen. Palkkatukea maksetaan työnantajalle, joka työllistää pidempään työttömänä olleen työnhakijan. Voit keskustella palkkatukimahdollisuudesta työllisyyspalveluiden asiantuntijan kanssa.
Onko sinulla työkykyyn liittyviä haasteita?
Työkykykoordinaattori
Joskus voit olla tilanteessa, jossa mahdollisuutesi saada työtä tai säilyttää työpaikkasi on heikentynyt. Työkykykoordinaattorimme on tukenasi kaikissa vaiheissa, jotka liittyvät työllistymiseen tai työelämässä pysymiseen.
Työkykykoordinaattori auttaa työnantajia osatyökykyisten työllistämisessä sekä tukee työnhakijoita työkykyyn ja työllistymisen liittyvissä asioissa.
Ota yhteyttä työkykykoordinaattoriimme: Päivi Somero, paivi.somero@vaasa.fi, +358 401 525 445
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYM)
Kun olet ollut pitkään pois työelämästä, sinun on mahdollista päästä mukaan työllistymistä edistävään monialaiseen yhteispalveluun eli TYM:iin. TYM voi olla juuri oikea palvelu sinulle, jos työllistymiseesi liittyvät vaikeudet eivät johdu vain työpaikkojen tai osaamisen puutteesta, vaan sinulla on elämänhallinnan ongelmia tai toimintakyvyn rajoitteita. Palvelu voi auttaa myös silloin, kun työkykysi on muuten alentunut.
Voit kysyä työllisyyspalveluiden omalta asiantuntijaltasi mahdollisuudestasi saada palvelua monialaisesta yhteispalvelusta, tai voit jättää yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin Asiointi-verkkopalvelun kautta.
Muut palvelut
Tutustu myös muihin työkykyä tukeviin palveluihin (työmarkkinatori.fi).
Asioi työllisyyspalveluissa
Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin!
Palvelemme verkossa, puhelimitse ja kasvokkain. Täältä löydät yhteystietomme ja aukioloaikamme.