Malmö
Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki ja Etelä-Ruotsin keskeinen yhtymäkohta. Malmön kaupunki tuki Vaasaa merkittävästi 1940-luvun alun vaikeina aikoina. Siksi Vaasassa on vielä tänäkin päivänä Malmöntalo, jossa on ollut päiväkoti vuodesta 1959, ja Malmönkatu.
Mutta Malmö on enemmän kuin kaupunki. Malmö on tapaamisia, hyvää ruokaa ja innovatiivista yrittämistä, luovuutta ja uusien elämyksien luomista. Se on paikka, jossa kaikki on pyöräilymatkan päässä ja jossa teatteri, design ja musiikki yhdistyvät skeittipuistojen, katutaiteen ja hienojen Michelin-tähden ravintoloiden kanssa.
Se on kaupunki, jossa on paljon kieliä, kulttuureja ja uskontoja. Lähes puolet kaupungin väestöstä on alle 35-vuotiaita, ja kaupungin lähes 350 000 asukasta tulee 179 eri maasta. Kaupunki myös kasvaa nopeasti. Yliopistossa on yli 24 000 opiskelijaa.
Kestävyys on pitkään ollut keskeinen teema kaupungin strategiassa, ja YK:n kestävän kehityksen tavoite on nyt liitetty niin Ruotsin kansallispolitiikkaan kuin Malmön omiin tavoitteisiin. Malmössä painotetaan ennen kaikkea laadukasta koulutusta, tasa-arvoa, vähentynyttä eriarvoisuutta ja kestäviä kaupunkeja.
Kaupunki tunnetaan sen muuttumisesta teollisuuskaupungista vihreäksi osaamisen kaupungiksi, ja se on tällä hetkellä Global Destination Sustainability (GDS) Index -listan seitsemännellä sijalla. Kaupungissa työskennellään kovasti vuodelle 2030 asetetun tavoitteen saavuttamiseksi toimia täysin uusiutuvalla energialla. Malmössä on jo maailman kolmanneksi suurin tuulivoimapuisto, jota hyödyntää 60 000 kotitaloutta. Malmö on palkittu pyöräily-ystävällisenä kaupunkina, ja siellä on noin 500 kilometriä pyöräteitä. Joukkoliikennevälineet kulkevat biokaasulla, joka tuotetaan kaupungin orgaanisesta jätteestä ja jätevedestä.