Tiimi toimimaan – Työyhteisön hyvinvointi ja erilaisuuden johtaminen
Artikkelin kategoriat: Kurssit ja koulutukset
Haluatko kehittää tiimisi toimintaa ja edistää työyhteisön hyvinvointia?
Tämä valmennus tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia, miten voit vahvistaa tiimisi yhteenkuuluvuutta ja hyödyntää erilaisuuden voimavarat tehokkaasti. Opintojen kautta saat käytännön työkaluja ja menetelmiä, joiden avulla voit:
Edistää työyhteisön hyvinvointia: Opit tunnistamaan ja ehkäisemään työhyvinvointia heikentäviä tekijöitä sekä rakentamaan positiivista ja tukevaa työilmapiiriä.
Johtaa erilaisuutta: Opit hyödyntämään tiimisi jäsenten moninaisuutta ja erilaisia vahvuuksia, mikä lisää innovatiivisuutta ja parantaa tiimin suoriutumista.
Kehittää työyhteisön toimintatapoja: Saat valmiuksia kehittää tiimin yhteistyötä ja viestintää, mikä auttaa saavuttamaan yhteiset tavoitteet tehokkaammin.
Tiimi toimimaan -valmennus on osa Lähiesihenkilötyön ammattitutkintoa. Siinä suoritetaan yksi tutkinnon osa ja halutessaan on mahdollisuus jatkaa ja suorittaa koko tutkinto. Koulutus on joustava ja soveltuu monenlaisiin työympäristöihin. Olitpa tiiminvetäjä, osastovastaava tai muu lähiesihenkilö, tämä koulutus antaa sinulle eväät onnistuneeseen tiimin johtamiseen ja työyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen.
Koulutuksen toteutus
Tiimi toimimaan -valmennus alkaa 7.10.2024 ja kestää noin 6–8 kk yksilöllisen suunnitelman mukaan. Koulutukseen voit osallistua joustavasti työn ohella. Koulutus sisältää opetustapahtumia ja asiantuntijainfoja, jotka toteutetaan Teamsin kautta kahtena iltapäivänä kuukaudessa, 3 tuntia kerrallaan. Voit siis osallistua olipa asuinpaikkasi missä päin tahansa. Lisäksi työskentelet itsenäisesti ja teet omalla työpaikallasi pieniä kehittämistoimia. Tutkinnon osan suoritus tapahtuu juuri näiden käytännön toimien kautta. Oman esimiehesi tuki koulutukseen osallistumiselle on tarpeellinen. Et kuitenkaan tarvitse varsinaista esimiesasemaa.
Esimerkkejä koulutuksen teemoista ja kysymyksen asetteluista:
Miten itse toimin tiimissä? Peili-analyysi antaa mahdollisuuden oman toimintatavan kehittämiseen ja vahvuuksien hyödyntämiseen
Miten annan oppimista ja kehittymistä tukevaa palautetta ja ohjausta?
Mitä tulee huomioida, kun perehdytettävänä onkin henkilö, joka tulee vieraasta kulttuurista ja kielitaito ei vastaa tavanomaista?
Voinko toiminnallani tukea työntekijää, jolla on keskittymisen tai oppimisen vaikeuksia
Mistä saamme alallemme työntekijöitä ja pidämme niistä kiinni
Perusjutut teemoilla työlainsäädäntö, työnantajan ja työntekijän velvollisuudet ja oikeudet
Tiimin työhyvinvoinnin kehittäminen; mittareiden ja kyselyiden tulokset ja niiden hyödyntäminen kehittämisessä
Toiminnan kannattavuus, talouden seuranta, kustannuslaskenta, budjetointi
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja: Sirpa Timmerbacka, puh. 0400 399 236, s-posti: sirpa.timmerbacka@vamia.fi
Tiimivastaava: Hannu Rinta, puh. 040 563 7402, s-posti: hannu.rinta@vamia.fi.
Oppisopimuspalvelut: Niina Topp, puh. 040 523 3023, s-posti: niina.topp@vamia.fi