Olet täällä

6.2.2018 - 12:22

Yleisöluentoja aiheesta Vaasa 1918

opisto_talvi.jpg
Vaasa-opistossa kuullaan kevään aikana yleisöluentojen sarja, jonka aiheena on Vaasa 1918.

Torstaina 8.2. on vuorossa professori Matti Kuusimäen luento, joka käsittelee jääkäreiden lähtöä Saksaan ja paluuta Vaasaan 25.2.1918. Luento pidetään Vaasa-opiston juhlasalissa, osoitteessa Raastuvankatu 31. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Esityksen runkona olevat jääkäreiden äänitetyt haastattelut kuuluvat vaasalaisen rehtorin ja historiantutkijan Tauno Kuusimäen 1960–70 luvuilla kokoamaan laajaan ääniteaineistoon. Professori Matti Kuusimäki on pitänyt aiheesta lukuisia esityksiä, myös Vaasassa. Nyt kuultavaa esitystä on muokattu korostamaan koulutukseen osallistuneiden jääkäreiden kokemuksia ja tunnelmia alkuvuodesta 1918, jolloin jääkärit saivat kutsun palata Suomeen.

Seuraava luento on aiheeltaan Svinhufvudin itsenäisyyssenaatti ja sen toiminta Vaasan senaattina keväällä 1918. Luennon pitää perjantaina 16.3. professori Martti Häikiö.

- Itsenäisen Suomen historia kiinnostaa tällä hetkellä monia. Sarjan edellinen luento tammikuussa aiheutti yleisöryntäyksen, kertoo johtava rehtori Sannasirkku Autio Vaasan kaupungin opistoista.

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Österbottens Försvarsgille - Pohjanmaan Maanpuolustuskilta rf:n ja Vaasa-opiston kanssa. Yleisöluennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Luennot alkavat klo 17 ja ne pidetään Vaasa-opiston juhlasalissa (Raastuvankatu 31, 3.krs.).

Lue lisää: www.vaasa.fi/vaasa-opisto/opetustarjonta-ja-ilmoittautuminen/yleisoluennot

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat