Luonto ja aktiviteetit
Hae kiinnostavia aiheita tyypin ja paikkakunnan valinnalla tai käytä hakusanaa ja paina lopuksi “Näytä hakutulokset”.
24 Hakutulosta, sivu 1/2
Tyhjennä rajaukset-
Andkilin vaellusreitillä on kaksi reittiä: yksi reitti on 1,7 km ja toinen, pidempi reitti liki 9 km.
Opastus reitille Rekipellontieltä/Torrkullvägeniltä jatkuen Kondivorintielle asti.
Pidemmän reitin ensimmäisellä osuudella maasto on kohoavaa, kallioista ja kivistöistä. Sitten reitti jatkuu metsäisessä ja avoimessa maastossa. Reitin korkein kohta on kokonaiset 52 metriä merenpinnan yläpuolella. Reitin loppupuoliskolla paikkoja on merkitty kylteillä, joihin paikkojen nimet on kirjoitettu murteella. Paikat ovat saaneet nimensä vanhojen tarujen mukaan. Anna mielikuvituksesi laukata ja tutustu paikkojen nimien historiaan.
https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
Lähtö: Haviståkersvägen 95, Vöyri.
Pituus: Arvidin polku 1,3 km, Vernerin polku 1,5 km.
Sopii kaikille. Reiteillä voi kulkea myös lastenvaunujen kanssa. Kesäkaudella polkujen varrella on satu- ja eläinhahmoja.https://www.vora.fi/tjanster/motion-och-idrott/vandringsleder/
-
Satamia Aurinkoreitin varrella
”Aurinkoreitti” käsityksenä on syntynyt 1970-luvulla. Sen ajan toimijat, jotka kehittivät Pohjanlahden veneväyläverkostoja keksivät nimen. Aurinkoreitti kulkee 13 kunnan ja kaupungin merialueen läpi. Venereitti alkaa Siipyynniemen kohdalta Kristiinankaupungissa etelässä ja ulottuu aina Kokkolan Ohtakarille asti.
Väylät kuvataan kuntajakoa käyttäen. Koska kuvattujen väylien määrä on noin 90 niin jako helpottaa selaamista. Lisäksi matkailijoille suunnattu info on Suomessa pitkälti kuntien ja kuntaliittojen ylläpitämää, joten myös tästä syystä on hyvä tietää minkä kunnan alueella liikkuu.
Pohjanmaan saariston on kohtalaisen matala ja kivistä ei ole puute. Navigointi saaristossa vaatii tarkkuutta. Erityistä huolellisuutta vaaditaan lähestyessä laitureita. Tuloväyläkuvaukset on tehty näitä seikkoja silmällä pitäen.
Aurinkoreitin nettisivuilta löytyy aurinkoreitin omia reittiehdotuksia ja suosituksia retki- ja käyntikohteista. Karttahaulla voit helposti hakea käyntisatamia ja satamasivujen kautta tietoja tuloväylästä.
-
Vaasan seudun frisbeegolfradat
Vaasan seudun frisbeegolfkentillä pääset harrastamaan upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa. Ratoja löytyy kaikkissa Vaasan seudun kunnissa.
https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/aktiviteetit-ja-luonto/vaasan-seudun-frisbeegolfradat/
-
3,6 kilometrin pituinen reitti alkaa Tottesundin kartanolta. Maisemallinen reitti kulkee läpi puistomaisen pihan aina Bytesholmsuddenille, josta reitti kaartaakin takaisin kartanolle. Maasto vaihtelee helppokulkuisesta hiekkatiestä pieniin polkuihin.
https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
INGSVA
-
Kalastonhoitomaksu
Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa.
Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia.
-
Lähtö Kimon ruukilta, Ruukinkatu 38.
Pysäköinti tien reunaan.
Reitit: 1,5 km, 3 km ja 8 km.
Reitillä on neljä pöydin ja penkein varustettua taukopaikkaa. 1,5 ja 3 kilometrin reitit ovat leveää pururataa, jolla voi liikkua myös lastenvaunujen kanssa sekä saattajan kanssa pyörätuolilla. Pururadan kunto riippuu kuitenkin säästä ja vuodenajasta. 8 kilometrin reitti on osittain maastopolkua.
Kartan ja kattavamman esitteen voi ostaa Kimon ruukkimuseosta ja galleriasta tai Einars cafésta: Kimo Bruk
Kävele kävelyn päätteeksi kauniin ruukkipuiston läpi ja kierrä ruukin neitotanssi, eli kivilabyrintti.
https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
Lähtö Keskis Uf talosta, osoitteessa Brännarsintie 730.
Reittivaihtoehdot 1,7 km, 3,5 km ja n. 6 km. Reitin varrella on penkkejä ja pieni grillipaikka.https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
KAJAKKIVUOKRAUS
Kvarken4seasons tarjoaa kajakkivuokrausta Västerössä Maksamaan saaristossa. Vuokraa kajakki muutamaksi tunniksi, koko päivän tai useamman. Olemme liikkuvia ja voimme myös siirtää kajakit toivottavaan lähtöpisteeseen Maksamaan saaristossa. Ottakaa yhteyttä niin kerromme lisää.
+358 45 883 2209
kvarken4seasons@gmail.com
-
Lähtö ja maali kylätuvan vastapäätä, Lotlaxintie, Vöryri.
Pituus: 3,5 km.
Viitoitus Lotlaxintien alkaen.https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
Mikkelinsaarten luontopolku Maksamaan Kummelskärillä on 2 kilometrin pituinen. Polulla tutustutaan maankohoamisrantojen geologiaan, saaren kasveihin, luontotyyppeihin ja muinaisjäännöksiin (kalamajojen pohjia ja venevalkamia 1500-luvulta). Lähtöpaikkana toimii Mikkelinsaarten luontoasema.
Reitti on vesitse saavutettava.
https://www.luontoon.fi/merenkurkku/reittikuvaukset#mikkelinsaaret%20lp
-
Norrgårds busstrafik on aina valmiina uusiin seikkailuihin.
Kaikki alkoi yhdellä linja-autolla vuonna 2018. Tänään Norrgårds Busstrafikillä on kahdeksan ajoneuvoa liikenteessä. Koulu- ja linjaliikenne, tilausliikenne sekä korjaamopalvelut. Meiltä löydät kaiken tämän.
Linja-automme liikennöi tilauksesta sekä kotimaassa että Pohjoismaissa ja Virossa.
Nojaudu taaksepäin ja nauti matkasta!
+358 45 124 7300
info@nbtrafik.fi
-
Norrvalla on liikuntakeskus, joka sijaitsee Vöyrillä, ja mainio paikka järjestää virkistystoimintaa ja harjoitusleirejä erikokoisille ryhmille.
Norrvallassa on liikuntaa varten moderni täysimittainen urheiluhalli, kuntosali voima- ja kuntoharjoitteluun, spinningpyöriä, kuntopolku, uimahalli ja terapia-allas, lämmitettävä tekonurmikenttä (105 m x 68 m) ja jalkapallohalli (64 m x 40 m).
Vöyrin Norrvallassa voi siis kokeilla monia eri urheilulajeja. Täällä on tiloja kaikenkokoisille ryhmille. Ateriat tarjoillaan ravintola Elsan keittiössä. Luonto kutsuu ulkoilemaan ja rentoutumaan.
+358 6 383 1012
norrvalla.reception@folkhalsan.fi
-
Välinevuokrauksen hoitaa Hotell Norrvallanin vastaanotto.
+358 6 383 1012
norrvalla.reception@folkhalsan.fi
https://www.folkhalsan.fi/fi/landing/norrvallan-aktiviteetit/
-
Viitoitus Norrvallasta alkaen, Vöyrintie 305-307.
Reitit 3 -7 km.
Yhdysreitti Bobergsledenin ja Vitmossledenin välillä tarjoaa mahdollisuuden pidemmällekin vaellukselle, matkaa edestakaisin on yli 20 km.
Reitin varrella voi vaeltaa myös lyhyempiä osia, sillä se kulkee Rökiön metsätien varrella useiden sivuteiden ohi ja myös näistä voi lähteä liikkeelle. Koet vaihtelevaa luontoa; vanha taikametsä, soita ja luhtia sekä muinaisjäännöksiä.Kartta Norrvalla-Boberget
Kartta Norrvalla-Boberget-Lasor-Vitmossenhttps://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
Rannikko-Pohjanmaan oma, eurooppalainen pyhiinvaellusreitti. Kytkeytyy Norjan Trondheimiin johtavaan, Ruotsin St Olavsleden:iin. Pituutta Suomessa yhteensä 500 km.
-
-
Viitoitus Kuckuksentie 1148 alkaen (koordinaatit: 63.196587, 22.306571)
Pituus: 3 ja 4 km. Lähtö muinaistalolta.Lähde retkelle Vitmossenin kauniiseen luontoon katselemaan entisöityjä kivi- ja pronssikauden taloja. Vaelluspolku kulkee vaihtelevassa metsämaastossa Vöyrin Tuckorin kylän itäpuolella.
Vaella pronssikauden reittiä pitkin ainutlaatuiseen asuinpaikkaan, hautajäännöksineen. Tämä on yksi vanhimmista löydetyistä asuinpaikoista Suomessa vanhemmalta pronssiajalta. Tutustu myös useisiin selkeisiin talojen perustuksiin ja terasseihin mainitulta ajalta. Nämä muinaisjäännökset sijaitsivat pronssikaudella merenpoukamassa, joka ulottui Vöyrin eteläosaan saakka.
https://www.vora.fi/fi/palvelut/liikunta-ja-urheilu/vaellusreitit/
-
Maksamaalla sijaitseva Västerön saari on osa Vöyrin kunnasta. Alueen poikki kulkevalta luontopolulta avautuu komeat näköalat länteen Mikkelinsaarille. Täällä voit valita 3-12 kilometrin pituisia reittejä. Lähtöpisteet ovat
Söderskatantien tai Equityntien pysäköintialueet Västerössä.Reitin varrella on paljon nähtävää. Vapaussodan aikana vuonna 1917 tänne tuotiin aseita ja ammuksia. Tapahtuman muistoksi on pystytetty Equity-muistomerkki. Ryssbergetin kalliot saivat nimensä venäläisten laivojen mukaan, jotka syysmyrskyssä vuonna 1714 murskautuivat kallioita vasten. Lisäksi vanhaa maankohoamismetsää, merenlahtia, fladoja ja meren rantoja.
Reitin varrella löytyy pöytä ja penkki -yhdistelmiä, tulentekopaikkoja, kaksi taukotupaa, kuivakäymälöitä. Huom! Taukotupien tulisijat eivät ole käytössä. Tulentekopaikkoja voi käyttää, mutta reitillä ei ole puuhuoltoa.
Söderskatanillaa on mökki joka on auki ja jossa voi yöpyä tai vain keittää kahvia. Söderskatanin niemen etelärannalla on myös Metsähallituksen laituri.https://www.luontoon.fi/merenkurkku/reittikuvaukset#vasteronvaellusreitti