Joulutervehdys Strömsöstä
Teksti: Susanna Ström-Wilkinson / Yle
Me ja katsojat pidämme klapihommista
Yksi kuluneen vuoden paremmista ideoista oli pitää klapitalkoot täällä Strömsössä. Puupinosta tuli taideteos ja ohjelmasta upea, ja parasta kaikessa oli, että saimme satoja kuvia halkopinoista eri puolilta maata. Huomasimme, että meidän lisäksemme myös tosi monet katsojamme pitävät klapeista – se lämmittää monin tavoin.
Avoimet ovet vaasalaisille ja muille ystävillemme kesäkuussa
Yksi kesän kohokohdista oli päivä, jona saimme tuhansia vieraita. Strömsön avoimet ovet ovat nyt jo lähes perinne. Kuten aina, aurinko paistoi ja kaikilla oli hyvä mieli, vaikka jono Marttojen vohvelikojulle kiemurteli pitkälle pihan poikki ja huvila oli tupaten täynnä väkeä. Toivomme, että voimme jatkossa järjestää lisää kesäjuhlia Strömsössä.
Syötävän hyvä joulu 16. joulukuuta
Ruoan laittaminen suorassa lähetyksessä on seikkailu, jossa voi tapahtua vähän mitä tahansa. Micke Björklund ja Matias Jungar kokkaavat livenä yhdessä katsojien kanssa, jotka toivottavasti tahtovat tehdä saman omassa keittiössään. Reseptit sopivat sekä aloittelijoille että ruokahifistelijöille, ja ruokiin tarvittava ostoslista julkaistaan lähempänä ajankohtaa. Ruokalistalla on säilöttyä kirjolohta, joulunäkkäriä ja jäädyke.
Osoitamme kunniaa koulukäsitöille ja vanhoille muistoille
Kaikki me muistamme koulun käsityötunnit, osa ilolla, osa kauhulla. Harva suhtautui niihin täysin neutraalisti. Joku hinkkasi viilalla ja hiekkapaperilla vastahakoista puunpalaa, toinen taisteli pienin hikisin käsin kirjontatyötä sotkevien solmujen kanssa. Aika moni meistä sai kuitenkin pohjan käytännön taidoille, joista meillä on ollut sekä hyötyä että iloa aikuisina.
Vuoden viimeisessä jaksossa, joka lähetetään 21. joulukuuta, tutkailemme näitä käsityötuntien tuotoksia. Marraskuussa keräsimme katsojilta kuvia ja muistoja, ja jaksosta tulee kunnianosoitus koulun käsityötunneille kaikkine iloineen ja koettelemuksineen.
Hyvää joulua!