Klassinen baletti
Baletin linjakkuutta, viehkeyttä ja elämyksiä! Tarjoamme oppijan iän ja taitojen mukaan tasolta toiselle etenevää baletinopetusta lapsille ja nuorille.
Tuemme oppimista kaikilla tasoilla – harrastuksesta tanssin ammattiopintoihin asti. Keskeisenä ajatuksenamme on tarjota nuorille tanssijoille monipuolisesti taidetanssin tiedollisia ja taidollisia valmiuksia.
Ilmoittautuminen ja hakuajat
Uusien oppilaiden ensisijainen ilmoittautumisaika on 11.4.–12.5.2024. Lapsi voi aloittaa balettiopinnot sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta.
Opintoihin ei ole sisäänpääsytestiä. Opettaja määrittelee uuden oppilaan aloitusryhmän. Ryhmiin voidaan ottaa oppilaita myös lukuvuoden aikana. Tee ilmoittautuminen Kuula-opiston Wilmassa.
Kevään loppupuolella lähetämme erillisen ohjeistuksen jatkoilmoittautumisesta niille, jotka ovat jo tanssioppilaanamme.
Lähetämme ilmoittautuneille oppilaille tiedot tulevan syksyn aloituksesta, tanssitunnin ajasta ja opettajasta touko-kesäkuussa. Tanssinopettaja ottaa yhteyttä syyskauden alkaessa niihin, jotka ovat ilmoittautuneet kesän aikana.
Lukuvuoden aikana balettiopinnoista kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä baletin yhteyshenkilöömme.
Opetuksen tavoitteet ja sisältö
Ryhmät harjoittelevat 1–3 kertaa viikossa, ja tanssitunnin pituus on 60–90 minuuttia. Lukuvuodessa on 35 opetusviikkoa.
Tanssiopinnot koostuvat klassisen baletin sekä sitä tukevien muiden tanssilajien ja oppiaineiden opinnoista. Oppilas perehtyy monipuolisesti klassisen baletin ja muihin opintoihin sisältyvien tanssilajien perustekniikkaan sekä niille ominaisiin ilmaisukeinoihin ja tyylipiirteisiin. Tarjoamme näin oppilaalle mahdollisuuden saada laaja-alainen käsitys tanssista taidemuotona.
Tanssijan kehonhuollon ja -tuntemuksen sekä yleisen hyvinvoinnin tukeminen kytkeytyy opetukseemme kaikilla tasoilla.
Opetus toteutetaan siten, että niistä rakentuu oppilaan tiedollisen ja taidollisen oppimisprosessin näkökulmasta luonteva ja tarkoituksenmukainen kokonaisuus.
Opetuksen rakenne
Opinnot koostuvat perusopinnoista ja niitä seuraavista syventävistä opinnoista. Lapsi voi aloittaa perusopintotasolla sinä vuonna, kun hän täyttää 7 vuotta. Perusopinnoissa on seitsemän ryhmätasoa, ja oppilas etenee opinnoissaan vuosi ja taso -periaatteella.
Syventävissä opinnoissa on kaksi ryhmätasoa. Oppilas harjoittelee molemmilla tasoilla keskimäärin kaksi vuotta. Syventäviin opintoihin sisältyy lopputyö.
Oppilaat harjoittelevat klassista balettia 1–2 kertaa viikossa. Balettiopintoja täydentävien muiden tanssilajien ja oppiaineiden harjoittelu alkaa pääsääntöisesti sinä vuonna, kun oppilas täyttää 11 vuotta. Täydentäviin opintoihin kuuluu muun muassa nykytanssin, akrobatian, jazztanssin ja koreografian tekemisen perusteita sekä improvisaatiota.
Tanssinopetuksemme on taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta.
Todistukset
Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opinnoissa oppilaan on mahdollisuus saada kaksi todistusta:
- perusopintojen todistus
- koko taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistus
Nämä molemmat todistukset sisältävät sanallisen arvioinnin oppilaan suorittamista opinnoista. Siinä kuvataan oppilaan edistymistä ja hänen saavuttamaansa osaamista suhteessa kyseisen taiteenlajin ja opintotason tavoitteisiin. Arvioinnissa painotetaan oppilaan oppimisen ja osaamisen vahvuuksia. Laajan oppimäärän syventäviin opintoihin sisältyvä lopputyö arvioidaan osana opintoja.
Oppilaalle annetaan pyydettäessä osallistumistodistus suorittamistaan laajan oppimäärän opinnoista, jos opinnot keskeytyvät tai oppilas tarvitsee niitä muusta syystä.